CATERING DIETETYCZNY

kontakt@lekkismak.pl

DIETA 1200 kcal

Dieta redukcyjna, zwana także dietą odchudzającą lub redukcyjną, to plan żywieniowy opracowany w celu zmniejszenia masy ciała i utraty nadmiernych kilogramów. Głównym celem tej diety jest osiągnięcie deficytu kalorycznego, czyli dostarczenie organizmowi mniej kalorii niż zużywa, co prowadzi do spalania zapasów tłuszczu w celu pokrycia zapotrzebowania energetycznego.

Oto oryginalne menu na dwa dni, które zawiera różnorodne, smaczne i zdrowe niskokaloryczne przepisy:

Dzień 1:

Śniadanie:

Jogurt naturalny z owocami jagodowymi i łyżeczką miodu.

II Śniadanie:

Sałatka z pomidorem, ogórkiem i papryką.

Obiad:

Kurczak pieczony z brokułami i marchewką.

Podwieczorek:

Koktajl z truskawkami i bananem.

Kolacja:

Grillowany filet z łososia z dodatkiem szpinaku.

Dzień 2:

Śniadanie:

Owsianka na mleku roślinnym z kawałkami jabłka i cynamonem.

II Śniadanie:

Sałatka z awokado, krewetkami i mixem sałat.

Obiad:

Dorsz gotowany na parze z warzywami.

Podwieczorek:

Marchewki i seler naciowy krojone w słupki, podane z hummusem.

Kolacja:

Pierś z indyka pieczona z dodatkiem pieczonych warzyw.